top of page
Header_Website2.png
46ABdpT0mYNe9wT1.png

EEN ONTMOETING
TUSSEN KUNST 
EN WETENSCHAP

Brain los.png

13 november 13:00 Feestelijke opening met openingswoord van Sandrine van Noort (LUMC gallerie) en Eline Fung Fen Chung (Student Universiteit Leiden)

Openingstijden expositie
13 november 13:00 tot 23:00
14 november 10:00 tot 18:00

Locatie in een glazen kas op het Hooglandse Kerkplein


Entree Gratis!


NB Wij volgen de nu geldende corona maatregelen en scannen coronapaspoort voor toegang.

De expositie ‘Kennismakers’ is een initiatief van Stichting ROEM, een multidisciplinair kunstenaarscollectief van jonge makers uit Leiden. ROEM heeft het geluk om gevestigd te zijn in de stad van kunst en kennis. Met haar grote aanbod aan musea, de universiteit en wetenschappelijke instituten is Leiden met recht een centrum te noemen van deze twee krachten. En daar ziet ROEM dan ook gelijk een haast vanzelfsprekende koppeling die lag te wachten om gemaakt te worden; de directe verbinding van wetenschap aan de artistieke praktijk. 

Om dit te realiseren hebben zeven makers van ROEM zes weken lang onderzoek gedaan samen met zeven studenten van de Universiteit Leiden. Met als doel: kruisbestuiving en verbinding van kunst en wetenschap. Zowel maker als student doen in hun werkproces onderzoek, maar gebruiken verschillende onderzoeksmethoden. Door deze twee wijzen van onderzoeken te combineren, leren de maker en de student van elkaar en verrijken zo hun werkpraktijk.

De projecten van de duo’s zijn vanuit een gemeenschappelijke interesse ontstaan en niet vanuit een gezamenlijk thema zoals je wellicht van een expositie zou verwachten. Dit maakt van Kennismakers een wat ongebruikelijke, maar daarom juist verrassende expositie waarbij elk werk en project een compleet ander onderwerp omvat. Laat je verwonderen door de thema’s die de jonge makers en onderzoekers voor je hebben tentoongesteld. Welkom in de kas van kunst en kennis!

Crowdfunding Voordekunst
Het complete event inclusief lezingen, workshops en rondleidingen is gratis. Wij vinden namelijk dat kunst en kennis voor iedereen zou moeten zijn en om die reden willen we het ook voor iedereen toegankelijk maken! Daarom zijn we wederom een crowdfunding gestart op Voordekunst! Vind jij ook dat kunst en kennis voor iedereen is en wil jij ons weer helpen? We hebben weer hele toffe tegenprestaties! Kijk voor meer info de video bij onze crowdfunding! Doneren kan al vanaf 10 euro! Doneren kan hier!

46ABdpT0mYNe9wT1.png

DONATE HERE!

HET PROGRAMMA

TimeTable.png

DE KENNISMAKERS

Matches_Website.png
Anna en Julia.png
Dana en Joosje.png
Warsha en Johanna.png
Michelle_en_Anna.png
Anna en Karl.png
Femke en Fenna.png
Stefanie en Maarten.png
Brain los.png

WIL JIJ DIT PROJECT STEUNEN?

46ABdpT0mYNe9wT1.png

LEES, ONTDEK,
LEER EN DONEER


 

bottom of page