top of page
Brain los.png

'AFGELAST!'
Johanna Breuch en Warsha Somai

In ons onderzoek zijn we bezig geweest om uit te vinden hoe mensen met het feit dat vele evenementen wegens de corona pandemie niet door konden gaan, zijn omgegaan. Hoe belangrijk is een evenement eigenlijk voor de mentale gezondheid?

Wil jij dit duo én het project Kennismakers steunen? Dat kan!

Leer meer en doneer via voordekunst.

46ABdpT0mYNe9wT1.png

IN HET KORT

Warsha en Johanna.png

SPEEL MIJ AF - ONDERZOEKSRESULTATEN

OVER HET KUNSTWERK

OVER HET ONDERZOEK

Op basis van de enquête heb ik -  Johanna -

een installatie gecreëerd waarin de bezoeker de teleurstelling van het niet kunnen deelnemen aan deze evenementen zal ervaren. Elk onderdeel staat op zichzelf, maar alle onderdelen als geheel vormen een grote collage van frustratie. Deze collage is een commentaar op het verloop van de verschillende maatregelen, waar zelden alles tegelijk niet mocht doorgaan. Wel waren er altijd nieuwe maatregelen in zicht, waardoor evenementen op het laatste moment afgelast zijn of niet eens gepland konden worden.

Om antwoord op deze vraag te krijgen, hebben wij zowel gebruik gemaakt van deskresearch (literatuurstudie) als fieldresearch. Zowel uit de deskresearch als fieldresearch is gebleken dat tijdens de pandemie naast knuffelen, dus fysiek contact, het bezoeken van evenementen de meeste impact op de mentale gezondheid heeft gehad. Onze fieldresearch hebben wij gedaan middels een enquête. Het hoofddoel in deze  enquête was om precies te weten te komen wat mensen het meest hebben gemist.

De top 3 antwoorden (waarvan concerten, festivals en nachtclubs onder ‘muziek’ samengevat zijn)  zijn:

  1. Bioscoop

  2. Muziek

   3. Museum

werk-process.jpg
afgelast-eindwerk-placeholder.png
afgelast-graphics-website.png
Enquete-antwoorden-vraag10b.PNG
Tentoonstelling - Henk Wildschut - Rijksmuseum.jpg
Brain los.png

Johanna is door haar studie (Art & Crossmedia Design) geïnteresseerd geraakt in veel verschillende aspecten van kunst. Voornamelijk is ze kattenillustrator en grafisch vormgever, maar ze vindt het experimenten met voor haar onbekende media ook heel interessant. Zolang het maar niet saai wordt! Inhoudelijk werkt ze vanuit haar gevoel en probeert haar visie op een positieve manier aan mensen te laten zien. Ze houdt ervan om bij mensen een glimlach op het gezicht te toveren en de kijker iets positiefs mee te geven.

  • Instagram

OVER DE MAKER
Johanna Breuch (1990)

Brain los.png
  • LinkedIn - Black Circle

OVER DE STUDENT
Warsha Somai (1990)

Meer over Warsha?

Meer over Johanna?

bottom of page